Ernst Ludwig Kirchner

Ernst Ludwig Kirchner var en tysk konstnär som jobbade mycket med expressionistiska motiv och målningar. Han grundade också gruppen The Bridge vilka ledde till grunden av expressionism i 1900-talets konst. Han anmälde sig som frivillig i första världskriget men drabbades snart efter starten av psykiska problem, och skrevs ut som frivillig. År 1921 ordnades en stor utställning av Ernst Ludwig Kirchners verk i Berlin. Många recensioner var då mycket positiva till konstnären. Även år 1927 var det en stor utställning med konstnärens verk, då i Davos. Även då var rösterna om och kring utställningen mycket positiva. Det var sedan under 1930-talet han började uppleva hälsoproblem. Under år 1933 märkes hans konst av nazisterna och över 600 verk såldes eller förstördes år 1937. Detta var droppen för konstnären. Han begick självmord genom att skjuta sig år 1938. Vissa av denna konstnärs verk finns dock fortfarande bevarade och går att beskåda än idag.

Stort intresse för konst

Än idag finns det ett stor intresse för konst runt om i världen och många gillar även Ernst Ludwig Kirchners målningar. Idag är det dock inte så vanligt att få tag i målningar av denne konstnär, och när något verk väl kommer ut på auktion eller liknande är det ofta mycket dyrt. Det är också som så att många museer har svårt att få tag i målningar av konstnären Ernst Ludwig Kirchner, samt från många andra konstnärer. Vissa av de målningar som ställs ut är rent av stulna utan att museet vet om det. När stulen konst ställs ut kan det vara så att museet tagit emot den som gåva, eller köpt in den dyrt. Om polisen eller någon annan sedan spårar upp att konsten finns på museet kan det uppkomma stora problem. För det första kan ägaren råka illa ut och bestraffas för att denne köpt stulen konst. Dessutom kan museet råka ut för att detta förlorar en hel del pengar då dessa inte kan betalas tillbaka då stulen konst köpts in.

Att köpa in konst

Om man vill köpa in konst från Ernst Ludwig Kirchner eller någon annan konstnär finns det en hel del att tänka på. För det första måste man ta reda på att konsten är äkta och att den inte är stulen. Om man vill ha en kopia går det också att skaffa på laglig väg men då är den såklart inte värd lika mycket som en originalmålning. Om man absolut vill ha ett originalmotiv eller verk måste man också ha ekonomi för att kunna lösa ut verket vid köpet. Om man har gott om kontanter är problemet ofta löst, men minst lika många gånger kan man behöva ta ett lån för att lösa delar av eller hela kostnaden för konstverket. Hos Lanlistan.se kan man jämföra flera olika lån för att se vilket som an vara bäst lämpat för just den aktuella affären. Där kan man också undersöka vilka lån som erbjuder bäst ränta.