Kläder och mode för barn

Kläder och mode för barn är en bransch som vuxit mest under de senaste året, framförallt online. Barnmode har blivit som en hobby för många föräldrar och man vill ha det senaste och trendigaste till sina små. Men det ligger mer än så i det. I och med den ökande konsumtionen av varor, framförallt för barn, har fler och fler föräldrar börjat tänka etiskt och med mer miljöfokus, vilket märkeskläder ofta erbjuder. Många av märkeskläderna förespråkar en hållbar utveckling av barnkläder samt etiska arbetsförhållanden för de som tillverkar plaggen. Det är inte längre endast plagget i sig som är i fokus, utan även hur och av vad det är tillverkat.

Märkeskläder för barn ökar

Europas små prinsar och prinsessor skapar efterfråga på märkesbarnkläder, vilket märks i utbudet framförallt på nätet. Klädbutiker för barn var en av de branscherna som ökade mest online under förra året. Exklusiva nätbutiker som Babyshop.se och Alexandalexa.com figurerar ofta i olika sammanhang där kungligheterna visat upp sina barn. Plaggen finns ofta redan i sortimentet, eller kommer upp fort efter kungliga framträdanden, så att alla kan ta del av samma stil och märken. Även om man inte köper just samma märke, erbjuder butikerna ofta snarlika plagg av andra märken, för att man ska kunna återskapa samma stil med en mer passande budget.

Mixa och matcha

I dagsläget finns ett stort utbud av barnkläder på nätet och detta ger oändliga möjligheter när det kommer till att handla åt sina barn.I takt med att second hand butikerna också ökar, ger detta en ypperlig möjlighet till att mixa nytt med begagnat för att bidra till en så hållbar utveckling som möjligt. Märkeskläder för barn är alltid en god investering både när det rör kvalitet och även när det gäller återförsäljningsvärde. När barnen vuxit ut ur sina plagg, varför inte ge andra möjligheten att bära fina märkeskläder av god kvalitet genom att sälja dem vidare på loppis eller second hand?